Krabpaal kat

Heb je besloten om een kat als huisdier te nemen, vergeet dan zeker niet om te voorzien in zijn of haar noden.

Een krabpaal kat is zeker noodzakelijk. Waarom best een krabpaal kat in huis halen? Als je niet wil dat je geliefde viervoeter zijn nageltjes in je mooie salon zet, kan je er best voor zorgen dat er een krabpaal kat is, zodat je kat zijn nagels daarin kan zetten.

Je kan een simpele krabpaal kat in huis halen, maar er bestaan ook uitgebreide versies waar je viervoeter zich volledig kan op uitleven.

krabpaal kat

Een krabpaal kat is ook goed voor het verzorgen en onderhouden van de kat zijn of haar nagels.

Je kat zet zijn nagels in de krabpaal kat en zorgt ervoor dat zijn nageltjes niet te lang worden.  Dus als je niet wil dat je lieve kat jouw salon gaat gebruiken om zijn nagels aan te scherpen, dan kan je best ervoor zorgen dat er een krabpaal in je woning staat waar je geliefde viervoeter zich kan uitleven zonder dat je interieur beschadigd wordt.

Je kat is gelukkig met z’n speeltje en jij bent gelukkig dat je interieur niet gesloopt door de scherpe klauwtjes van je schat.

Let op: sommige rassen hebben méér nodig

Sommige rassen katten hebben écht nood aan een grotere, of stevigere krabpaal. Bij de aankoop of adoptie van je kat vraag je hier best informatie over. Een Bengaalse kat bijvoorbeeld heeft écht wel nood aan een stevige krabpaal; of hij/zij sloopt die ook gewoon erg snel. Informeer jezelf, zodat je de juiste keuzes kan maken!