Krabpaal maken

Effectief en goedkoop een krabpaal maken

Katten scherpen graag hun nagels aan het meubilair dat voorhanden is. Helaas worden de meeste kattenbaasjes daar niet blij van. Je kunt hiervoor allerhande krabpalen kopen; van eenvoudige krabpalen van karton tot twee meter hoge krabpalen met etages en huisjes. Je kunt ook tamelijk eenvoudig zelf een krabpaal maken.

Om zelf een krabpaal te maken heb je de volgende materialen nodig. Een dik stuk balk van circa 50x15x15 cm (hier meer info over de juiste keuzes maken mbt hout!) en een stuk vloerbedekking.

De vloerbedekking wordt om de balk gevouwen en eraan vast gespijkerd of geniet.

Eventueel na het krabpaal maken kan met een beetje kattenkruid een geurtje aan de krabpaal worden gegeven, waarmee de kat kan worden overgehaald om de nageltjes hier in te zetten. Je kunt ook op een andere manier een krabpaal maken als er een trap met een bocht in huis is.

Van de paal aan de binnenkant van de trap kan je een krabpaal maken door van onder tot boven de paal te bekleden met een stuk tapijt. Dit is pas echt feest voor de kat! Hij kan nu in een paar seconden van beneden naar boven racen en tegelijkertijd zijn nageltjes scherpen.